宁波市八年级下期末英语试卷
来源: | 作者: | 时间:2021-07-31 | 浏览  | 设置字体:

2021年浙江省宁波市八年级(下)期末英语试卷

完形填空(共1小题;每小题15分,满分15分)

1.(15分)I am sure that all of us have had an unforgettable experience which is regretful(后悔的) in our life.We said or did (1)   without thinking twice,which we will regret later.Sometimes we did it only because we were (2)    at that time and then we realized that was a big mistake soon.

One day a boy in my class (3)    his math workbook at home.I spoke something loud to the 8﹣year﹣old boy very angrily.Of course,I just wanted to take the child as a(n) (4)   so that the rest of my students would learn a lesson from it— (5)   come to school with their homework left at home in the future.The poor boy sat there,head (6)    and tears falling from his face.

After class,a little girl sitting next to him went to my office and (7)    me something about him in a low voice.The little boy's mother was badly ill last night and an ambulance(救护车) (8)    her to the hospital.He had to spend the whole night at his grandmother's home.His mother was (9)   at the hospital and he didn't know what was wrong with her.

I can't describe (10)    I felt at that moment.I was so sorry for what I said that day.I have(11)    the way I treat(对待) my students from that moment on.

As a young teacher,I was not patient enough with my students.If I had patience to ask the boy why he forgot his workbook at that time,I would understand why his homework was the (12)    thing on his mind because his mother was in hospital.We all get angry sometimes,but life will be more beautiful if we (13)   time to fully understand the situations around us before we act out.So remember, (14)   you want to criticize(批判) someone,take a deep breath and try to cool down first.Try to know about the real reasons behind as (15)   as possible before you take action.

(1)A.something

B.anything

C.nothing

D.everything

(2)A.worried

B.angry

C.surprised

D.sad

(3)A.lost

B.forgot

C.left

D.threw

(4)A.result

B.excuse

C.point

D.example

(5)A.always

B.never

C.often

D.seldom

(6)A.out

B.up

C.down

D.off

(7)A.said

B.talked

C.told

D.spoke

(8)A.sent

B.left

C.saved

D.pushed

(9)A.also

B.still

C.ever

D.even

(10)A.when

B.how

C.who

D.why

(11)A.changed

B.kept

C.made

D.got

(12)A.first

B.last

C.important

D.meaningful

(13)A.take

B.spend

C.cost

D.pay

(14)A.where

B.who

C.when

D.what

(15)A.many

B.more

C.much

D.little

阅读理解(共4小题;每小题6分,满分30分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

2.(6分)Ingredients:Sauce:

half chicken (cut into pieces) 160 ml Shaoxing wine

6 pieces of ginger(姜) 2 spoons of soy sauce(酱油)

3 pieces of garlic(蒜) 3 spoons of sugar

3 pieces of shallot(葱) 1 spoon of salt

1 piece of basil(罗勒叶) 400 ml hot water (200 ml+200 ml)

3 spoons of cooking oil

Instructions:

Step 1.Cut the chicken into pieces and set aside.

Step 2.Heat up a wok(锅)first on a high heat without adding oil or water.Add 2 pieces of ginger and the chicken.Saute(炒) for 3 to 4 mins.Then take out and drain(沥干).

Step 3.In the same wok,heat up 3 spoons of oil on high heat.Add ginger,shallot diced and chicken pieces into the wok.Add soy sauce and saute for 1 min.

Step 4.Pour in 200 ml of hot water and then cook for 8 mins with stirring.

Step 5.When time is up,add the other 200 ml of hot water.Add sugar and stir well.Then cook on a high heat for 20 mins.

Step 6.When time is up,add the Shaoxing wine and basil.Stir well and cook for another 10 mins.

Step 7.Turn off heat and put it on a plate.Enjoy now!

(1)How many steps do we have to take before adding the Shaoxing wine and basil?    

A.7.

B.6.

C.3.

D.5.

(2)We have to stir in     during the cooking process.

A.step 1,5&6

B.step 4,5&6

C.step 2,3&6

D.step 3,5&6

(3)Which of the following one is TRUE according to the article?    

A.After step 2,you have to change your wok.

B.When we add water,we should add the 400 ml water in one go.

C.It will take us at most 20 minutes to finish the dish.

D.When we first heat up the wok,we shouldn't add water or oil.

3.(8分)Once upon a time,there was a poor man.One day,after working for hours,he saw a terrible snake coming out of an anthill(蚁丘).The man thought that it might be the god of the field.

At once he went to bring a bowl of milk and offered the milk to the snake. "God of the field!I didn't know that you live here.I never give you anything.Please forgive me. " Then he went home.

The next day,when the man came,he found a gold coin in the bowl near the anthill.From then on

One day the man was so busy that he couldn't send milk to the snake.So he asked his son to take care of the snake.The son brought milk to the anthill and gave it to the snake.The next day,when he came back,he found a gold coin in the bowl.After taking the gold coin, "This anthill must be full of gold coins.I would kill the snake and take them all."

The next day,the son came to the field with milk and a stick.He gave the milk to the snake and then hit it with the stick.The snake escaped and bit the boy to death.

(1)The underlined word "it " refers to "    " in the passage.

A.the poor man

B.the tree

C.the snake

D.the anthill

(2)The son died because    .

A.the snake didn't offer him any gold coins

B.his father was too busy to take care of him

C.he didn't give the snake any milk so it was angry and bit him

D.he wanted to get all the snake's gold coins but was bit by it

(3)From the passage we can learn that    .

A.too much greed(贪婪) is harmful

B.we should protect the snake

C.the snake is terrible and dangerous

D.people can't get coins from the snake

(4)We may find the passage    .

A.in a newspaper

B.in a sports magazine

C.in a poster

D.in a storybook

4.(8分)The Beijing Municipal Radio and Television Bureau(北京市广播电视局) stopped putting Youth with You S03(《青春有你3》),an online entertainment(娱乐),after the problem of wasting food.The problem was caused by the entertainment platform iqiyi.com and a dairy company that came together with an idea to let fans vote for(投票) their idols(偶像)

However,fans could only get the votes from the dairy firm's milk bottles.Inside those bottles there were QR codes(二维码),and fans could scan those codes to vote.So during these days,opening them up to scan codes and then,throwing them away.A video on social networking sites shows fans throwing away large quantities of milk after scanning the QR code.

On April 29,the nation's top legislature(国家最高立法机构) passed the Law against Wasting Food

In a word,the entertainment program,its platform,the dairy firm company and the idol management(管理) teams are all responsible for(为......负责),such as happiness and warmth,but not depending on wasting food to become famous and popular.

(1)From Para.1,we can know that    cause the problem.

A.the Bureau and the entertainment platform iqiyi.com

B.the entertainment platform iqiyi.com and idols

C.the Bureau and idols

D.the entertainment platform iqiyi.com and a dairy company

(2)Helen was a fan of one idol at that time,she should     to vote for her idol.

A.send vote cards to the program

B.throw away bottles of milk

C.scan the QR code inside the milk bottles

D.put a video on the social networking site

(3)Which of the following is NOT TRUE according to the passage?   

A.The nation's top legislature passed the Law against Wasting Food on April 29.

B.A video on social networking sites shows fans drinking up large quantities of milk after scanning the QR code.

C.The idol management teams are also responsible for this problem.

D.Idols should be people who can give us positive energy.

(4)What's best title of the passage?   

A.How to be a positive idol?

B.Wasting food is not entertaining.

C.Don't vote for your idols from now on!

D.QR codes make our life easier.

5.(8分)What's behind Chinese parents' worries about education?

①Editor's note(编者按):"A Love for Dilemma《小舍得》," a family scene play focusing on three families' different attitudes(态度),leads to a popular discussion online these days.Nowadays,many parents still send their children to attend various after﹣school training classes to learn different skills in order to make kids ready for every competition.Why are Chinese parents worried about their child's education?What is education for?What is good education?Readers share their opinions.

②Jetschin:I think sometimes Chinese parents transfer (传递) their own wishes to their children.Then,there is no end for their children to keep on learning.But parents need to understand that each child's talents are different from one another.Perhaps all parents need to know what their kids really good at and let them be what they want to be.

③Neocortex:I'm a student and I know my parents care about me a lot.It is the traditional thinking that they want to decide what's best for their children.In their opinion,they know more than their kids and kids should always listen to them.In fact,those kids lose the ability(能力),it might be very hard for them to solve it by themselves.

④DCQ:Nowadays,lots of pupils go to extra classes after school.They often come home at 8 pm or later.And then they have to finish the homework from school.They look so tired every day.I think education should help develop their interests instead of taking away their happiness.The burden on their shoulders is now too much for their age.Parents should not push their children too hard and we should know that good grades aren't everything... ▲

(1)The underlined word various has a close meaning to    .

A.different

B.great

C.expensive

D.enjoyable

(2)According to Jetschin,parents need to understand that    .

A.they can decide what's best for their children

B.they shouldn't push too hard on their children

C.they should know what their children can do well in

D.they should teach children to solve trouble by themselves

(3)What's the structure(结构)of the passage?    

A. ①/ ②/ ③④

B. ①②/ ③④

C. ①/ ②③④

D. ①/ ②③/ ④

(4)Which of the following can be put in ▲ ?    

A.Practice makes perfect.

B.Actions speak louder than words.

C.East or west,home is the best.

D.All work and no play makes Jack a dull boy.

任务型阅读(共1小题;每小题5分,满分5分)

6.(5分)许多学生不喜欢做家务,但做家务真的只是无聊又劳累的体验吗?也许读罢下面这篇文章,你会有新的见解。请根据文本语境(有一项多余),选出适当选项,填入文本1﹣5的空格内。

Many children don't like doing chores,because they think it's boring.Some children think they just need to learn their subjects well and there is no need for them to do chores. (1)   

First,doing chores can teach children certain skills. (2)    Washing clothes and doing dishes may seem boring,but knowing how to do them well will help children a lot.If children can successfully handle (处理) the chores at home

(3)    Some chores like sweeping the floor and cleaning the room are a kind of physical exercise.Children should not study all the time.A healthy life needs balance (平衡).

(4)    Nowadays it's common for both parents to work.When they get home from work,they are often tired.So they don't have much time or energy to do chores. (5)    And children can also find great pleasure (快乐) in helping their parents.

A.If children can help their parents with some simple housework,their parents will be happy.

B.Children can learn classification (分类) skills when they pick up their toys and put them away.

C.But in fact,doing chores is good for children.

D.Last but not least,everyone in the family will be happy to share chores at home.

E.Parents often ask children to do chores at home.

F.Second,doing chores can help children keep healthy.

词汇运用(共10小题;每小题1分,满分10分)(A)根据下列句子及所给汉语注释,写出空缺处各单词的正确形式,每空只写一词。

7.(1分)He's looked like a new man     (自从) he changed the job.

8.(1分)Judy    (义务做)in the old people's home last summer vacation.

9.(1分)The hospital has     (提供) the best possible medical care for the people in this area.

10.(1分)We were    (完全地) shocked when we heard Mr.Yuan and Mr.Wu both died.

11.(1分)The girl is     (其中之一) the most talented players in her age group.

12.(1分)Chinese lawmakers decided in 2015 to allow all    (夫妻)to have two children.

13.(1分)We should show kindness to doctors who try to     (保护) our lives.

14.(1分)No one can get    (成功) easily,so let's try our best.

15.(1分)China is an old country with a history of     (千) of years.

16.(1分)He is such an   (诚实的)boy that we all believe what he says.

(B)用方框中所给单词的适当形式填空,使对话通顺、正确。每词仅用一次(每空一词)。

17.(5分)

control out safe decide fly

It was reported that at 7:46 a.m.on May 14,2018,Sichuan Airline Flight 3 U8633 from Chongqing to Lhasa,had to land in Chengdu.What caused the accident?

Later,Liu Changjian,the pilot, "When the plane was (1)    up to about 9,800 meters,for some reason,and its parts blew (2)   .At once everything went wrong.Soon the plane was out of (3)    and began to go down fast.I realized that we were in great danger.So I made a quick (4)    and tried my best to drive the plane with my hands.Finally,twenty minutes later,the plane landed (5)   . "

语法填空(共1小题;每小题10分,满分10分)

18.(10分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式(最多限填三个单词)

A long time ago,there was a king who wanted to know (1)    his country was like.He went outside and put a large stone on the road.He then (2)   (hide) behind some tall trees and watched to see (3)    anyone would move the stone out of the way.Many people complained(抱怨) that the king wasn't keeping the roads clean,but none of them tried to move the stone out of the way.

After a while, (4)   farmer came along with a bag of vegetables on his back.He walked up to the big stone,put down his bag and tried to push the stone.After much pushing and pulling,he finally moved (5)    aside(到旁边).Then the farmer went back to pick (6)    his vegetables and saw a bag (7)   (lie) on the road where the stone had been.There were many gold coins in the bag and a note from the king.

Every (8)   (difficult) we come across in life gives us a chance to improve (9)   (we).While the lazy are complaining, (10)   (other) are taking the time to get things done.

书面表达(共1小题;满分20分)

19.(20分)为庆祝中国共产党成立100周年,你们学校组织开展了一系列党史学习教育活动。请你根据下面表格中的内容提示,写一篇短文,请提出一个合理的建议。

活动

感受

收获

野炊

困难但有趣

了解了党的历史和发展

徒步5公里

累人但难忘

讲党史故事比赛

有意义的、有挑战性的

你的建议……

参考词汇:中国共产党the Communist Party of China(CPC);野炊cook in the open air;徒步5公里 go on a 5﹣kilometer hike;有挑战性的challenging

注意:

(1)内容应包括提示中所有要点,并适当发挥;

(2)文中不得出现真实的人名和校名;

(3)字数80左右;

(4)短文首句仅供参考,不计入总词数。

To mark the 100th anniversary of the founding of the CPC,our school have held many different kinds of activities.

 

答案

1.解答:(1)A 代词辨析。根据下文中"which we will regret later"我们以后会后悔的及语境可知,这使我们不久后会后悔,这里指曾做过的某些事,A某事;C没有事,故本题正确答案为A。

(2)B 形容词辨析。根据本句中的"then we realize that is a big mistake soon"我们很快就会意识到这是一个很大的错误和下文中的angrily及语境可知,然后很快就将意识到那样做是一个很大的错误,选项B符合题意,A担心的;C惊讶的,故本题正确答案为B。

(3)C 名词辨析。A丢失,C遗留,根据后面his workbook home应该是他把作业本落在家里。

(4)D 名词辨析。根据下文中的"so that the rest of my students would learn a lesson from it"好让我的其他学生从中吸取教训,我只是想将这个孩子作为一个让其他学生都引以为戒的例子,选项D符合题意,A结果;C要点,故本题正确答案为D。

(5)B 副词辨析。根据后文"show up"出现及语境可知,此空应该为never从不,结合选项;B从不;D很少。

(6)C 介词辨析。A外面,C向下,根据下文中的"tears from face应该是低下了头,故本题正确答案为C。

(7)C 动词辨析。A说,C告诉,根据后面me about in a voice坐在男孩旁边的小女孩低声,故本题正确答案为C。

(8)A 动词辨析。根据下文中的"to the hospital"可知,此空应该为sent送,结合选项;B离开;D推。

(9)B 副词辨析。根据上文中的"to the hospital in the middle of the night before"前一天半夜去医院及语境可知,此空应该为still仍然,结合选项;B仍然;D甚至。

(10)B 疑问副词辨析。根据下文中的"I felt at that moment"(那一刻我感到)及语境可知,此空应该为how怎样,结合选项;B怎样;D为什么。

(11)A 动词辨析。A改变,C使,根据后面I my from moment ,这件事改变了我对待学生的方式。

(12)B 形容词辨析。根据第二段第一句中的"a boy in my class left his math workbook at home"我们班的一个男孩把他的数学作业本落在家里可知,我就会理解为什么作业是他脑海中最后的事情,选项B符合题意,A第一的;C重要的,故本题正确答案为B。

(13)A 动词辨析。spends花费;takes需要..时间,常见用法为:It sb.+时间+to sth.花费某人多长时间做某事,常见用法为:sth.cost(s)sb.+金钱;pays支付,常见用法为:pay for 。结合题干take time表示"花时间,if引导条件状语从句,take是从句中的谓语,而后面的动词不定式是宾语补足语,但如果我们在行动之前花时间充分了解周围的情况,故本题正确答案为A。

(14)C 连词辨析。A哪儿,C当...时,结合语境:当你想批评某人时,先冷静下来,故本题正确答案为C。

(15)C 形容词辨析。A很多,B更多,修饰不数名词,修饰不可数名词;尽可能多,句意:在采取行动之前。故本题正确答案为C。

五、阅读理解(共4小题;每小题6分,满分30分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

2.解答:(1)D.细节理解题。根据文中Step 6.When time is up,第六步:时间到了,搅拌均匀。在加入绍兴酒和罗勒之前。故选D。

(2)B.细节理解题。根据文中Step 1.Cut the chicken into pieces and set aside.Step 6.Turn off heat and put it on a plate.Enjoy now,第一步,放在一边。关掉暖气。享受吧。结合选项B符合。

(3)D.推理判断题。根据文中Step 3.In the same wok,shallot diced and chicken pieces into the wok.Add soy sauce and saute for 1 min.可知,用大火加热3勺油、葱丁和鸡块。根据Step 4.Pour in 200 ml of hot water and then cook for 8 mins with stirring.Step 3.When time is up,第四步:倒入200毫升热水。第五步:时间到了。根据Then cook on a high heat for 20 mins.然后用大火煮20分钟,再煮10分钟,不要加油或水,A第二步之后。B当我们加水时。C完成这道菜最多需要20分钟,我们不应该加水或油。故选D。

3.解答:(1)C.词义猜测题。根据第一段Just ,he a terrible coming of anthill(蚁丘).就在那时,据此判断这个人以为蛇就是田野之神,故选C。

(2)D.细节理解题。根据第四段和第五段This must full gold would the and them snake and the to ,我将杀了蛇并且把它们全拿走,可知男孩想要所有金币被蛇咬死了。

(3)A.推理判断题。根据第四段和第五段This must full gold would the and them snake and the to ,我将杀了蛇并且把它们全拿走,可知男孩因为贪婪才被咬死了,故选A。

(4)D.文章来源题。根据第一段Once a time was a man.曾经,可知本文主要讲了一个故事。故选D。

4.解答:(1)D 细节判断题。根据文章第一段中"The was by entertainment iqiyi.com a dairy "问题是被娱乐平台iqiyi.com和一家乳制品公司的造成,从第一段中。故选:D。

(2)C 细节推理题。根据文章第二段开始"fans only the from dairy milk those there QR ,and could those to 。在这些瓶子里有二维码。可知,她应该扫描牛奶瓶里面的二维码投票给她的偶像。

(3)B 细节判断题。根据文章第二段最后一句"A on networking shows throwing large of after the code."在社交网站上的视频显示粉丝们扔掉大量的扫描二维码后的牛奶,粉丝们是把牛奶扔掉了。故选:B。

(4)B 主旨大意题。根据文章最后一段" In a ,the program platform fan organizers dairy company the management(管理) are responsible encouraging to milk.Idols people lead out sadness give positive ,such happiness warmth not on food become and ,娱乐节目,粉丝团体组织者。偶像是带领我们走出悲伤,比如幸福和温暖。可知。粉丝们扫描一家乳制品公司的牛奶瓶内部的二维码来给偶像们投票。因此浪费食物不是娱乐。

5.解答:(1)A.词义猜测题。根据文中Nowadays various ,现在,学习不同的技能。根据句中的学习不同的技能。所以带下划线的单词variable与different不同的意思相近。

(2)C.细节理解题。根据文中Perhaps all parents need to know what their kids really good at and let them be what they want to be.可知,让他们成为他们想成为的人。

(3)C.篇章结构题。根据文中Why are Chinese parents worried about their child's education?What is good education,为什么中国父母担心他们的孩子的教育?教育是为了什么良好的教育。文章是第一段提出问题、三、四段列举一些人的的观点。故选C。

(4)D.推理判断题。根据I think education should help develop their interests instead of taking away their happiness.The burden on their shoulders is now too much for their age.Parents should not push their children too hard and we should know that good grades aren't everything...可知,而不是剥夺他们的幸福感。父母不应该把他们的孩子推得太重,好成绩不是一切……。B.Actions speak louder than words.行动胜于雄辩,home is the best.金窝银窝不如自己的狗窝,聪明孩子也变傻。故选D。

六、任务型阅读(共1小题;每小题5分,满分5分)

6.解答:细节推理题。

(1)C.根据前句"Some children think they just need to learn their subjects well and there is no need for them to do chores.有些孩子认为他们只需要把功课学好,没有必要做家务,结合选项,做家务对孩子是有好处的。

(2)B.根据前句"First,doing chores can teach children certain skills.首先。"可知说的是学会一些技能,应说孩子们可以在收拾玩具的时候学习分类技巧。

(3)F.根据后句"Some chores like sweeping the floor and cleaning the room are a kind of physical exercise.有些家务活如扫地、打扫房间是一种体育锻炼,结合选项,做家务可以帮助孩子保持健康

(4)D.根据后句"Nowadays it's common for both parents to work.When they get home from work,they are often tired.So they don't have much time or energy to do chores.现在父母都上班很常见,他们常常很累。"可知每个人都要做,应说最后但并非最不重要的是。故选D。

(5)A.根据后句"And children can also find great pleasure (快乐) in helping their parents.孩子们也可以在帮助他们的父母中找到很大的乐趣。"可知都会找到乐趣,应说如果孩子能帮父母做一些简单的家务。故选A。

7.解答:自从,英语表达是:since。

故答案为since.

8.解答:义务做,英语表达是:volunteer,由last vacation可知时态是一般过去时。

故答案为volunteered.

9.解答:提供,英语表达是:provide,时态是现在完成时has+过去分词。

故答案为provided.

10.解答:完全地,英语表达是:completely。

故答案为completely.

11.解答:其中之一,英语表达是:among。

故答案为among.

12.解答:夫妻,英语表达是:couple,all接复数形式。

故答案为couples.

13.解答:保护,英语表达是:protect,try to do sth试图做某事。

故答案为protect.

14.解答:成功,英语表达是:success,此处是单数形式。

故答案为success.

15.解答:千,英语表达是:thousand,thousands of数以千计的。

故答案为thousands.

16.解答:"诚实的"英文中在表达为honest,是形容词,结合中文及空前"an"可知此处是honest,

故答案为:honest.

17.解答:(1)flying.考查动词的现在分词。句意"当飞机____到9800米时",fly up向上飞。由was可知,填fly的现在分词flying。

(2)out.考查介词。句意"驾驶室右侧的窗户突然破了。"根据所给单词提示可知。故答案为:out。

(3)control.考查名词。句意"很快飞机失去____。"根据所给单词提示可知。故答案为:control。

(4)decision.考查名词。句意"于是我迅速做出____。"根据所给单词提示可知,填decide的名词。

(5)safely.考查副词。句意"20分钟后。"根据所给单词提示可知,修饰动词用safe的副词safely。

18.解答:(1)what.考查代词 was a who to (1)_____ country like."可知此处是指有一个国王想知道他的国家像什么样子,what在宾语从句中作like的宾语.

(2)hid.考查动词 then behind tall "可知此处是指然后他藏在一些大树后面,所以要用hid来填空.

(3)if/ whether.考查连词 then behind tall and to (3)_____ would the out the ,看看是否有人把路上的石头搬走,引导宾语从句.

(4)a.考查冠词 a while, came with a of on back."可知此处是指过了一会儿。后面的词语是farmer。故填a.

(5)it.考查代词 much and ,he moved aside(到旁边)."可知此处是指在用力又推又拉之后。所以要用it来填空.

(6)up.考查副词 the went to (6)_____ vegetables ,所以要用up来填空,捡起.

(7)lying.考查现在分词 the went to (6)_____ vegetables saw a (7)_____(lie) the where stone been."可知此处是指然后照顾农民回去捡起他的蔬菜,他看见一个袋子,see...doing固定短语。故填lying.

(8)difficulty.考查名词 (8)_____(difficult) come in gives a chance improve ,前面的词语是every。故填difficulty.

(9)ourselves.考查反身代词 (8)_____(difficult) come in gives a chance improve ,主语是we,作宾语.

(10)others.考查代词 the are , (10)_____(other) taking time get done."可知此处是指懒惰的人在抱怨。后面的词语是are。故填others.

19.解答:To mark 100th anniversary of founding the ,our have many kinds activities.

We ,we ,it has been an unforgettable memory.What's more,we have learned a lot about the history and development of the CPC.【高分句型一】(活动

I think we can also have an activity to find out how our hometown have developed in the past 100 years under the leadership of the CPC.【高分句型二】


学习网(xuexixinxi.com)版权所有 【复制转发QQ好友】【 回顶部】 【收藏文章】【打印】【关闭
 >> 网友评论   文明上网,理性发言 共有条评论    
            

学习网是公益学习类网站,所有资料仅供学习者免费参考

版权所有·学习教育网 Copygight © 2009-2017